27G: Escoles bressols es tanquen a l'IMEB


 Protestes de les escoles bressols TV3

Imatges del tancament a l'IMEB 27/28 de gener de 2012 Manifestació tarda del dissabte 28 de gener 2012


28G, 12 h, cassolada a la Plaça Espanya (IMEB)

CCOO dóna suport al personal de les escoles bressol municipals de Barcelona que s'han tancat a la seu central de l'Institut Municipal d'Educació

28G, 12 h, cassolada a la Plaça Espanya (IMEB)...

I a la tarda, tothom  a la plaça Catalunya (17h)Un grup d’educadors d’escoles bressol protesten passant la nit a la seu de l’IMEB (BTV)


www.btvnoticies.cat

Un grup d'educadors de les escoles bressol municipals han passat la nit tancats a la seu de l'Institut d'Educació en protesta pels canvis que l'Ajuntament vol introduir en la gestió d'aquests centres. Diuen que l'augment del nombre d'infants per grup i l'acomiadament de professionals de suport educatiu són només el primer pas per privatitzar, el curs vinent, la gestió d'algunes escoles bressol municipals.
La tancada va començar amb una assemblea en què també van participar les famílies que aquest any s’han quedat sense plaça d’escola bressol -tot i haver-los estat assignada- en no inaugurar-se els centres previstos a Gràcia i altres barris. La sala d’actes de l’Institut d’Educació es va quedar petita, perquè en total hi havia més de 300 persones. Pares i educadors asseguren que l’Ajuntament vol acabar amb un model d’escoles bressol que s’ha demostrat exitós durant els darrers 30 anys.

SORTIDA DEL GERENT MANEL MEDEIROS DE L'IMEBSetanta mestres es tanquen a l'IMEB contra el canvi de model a les escoles bressol de Barcelona
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/setanta-mestres-es-tanquen-linstitut-municipal-deducacio-contra-canvi-model-les-escoles-bres

BRESSOL DIU PROU.

Aquesta tarda de divendres, centenars de persones vinculades a Bressol donen suport al personal que ha decidit tancar-se a la Seu central de l' IMEB en defensa del model d' Escoles Bressol de Barcelona.
L' Ajuntament de Barcelona ha decidit retallar i  rebaixar la qualitat de les escoles bressol que gestiona.

+ infants, - professionals

L' IMEB ha decidit unilateralment incrementar el nombre d'infants per grup i al mateix temps disminuir les hores de suport educatiu.


Professionals acomiadats
L'IMEB decideix prescindir d'un 40 % dels professionals de suport educatiu


Externalització de les escoles de nova creació.
L' Ajuntament de Barcelona renuncia a gestionar les seves escoles Bressol, incapacitat excusada en arguments econòmics 

 CCOO dona suport al col.lectiu de gent tancada a la seu de l' IMEB i reclama una rectificació per part de l' Ajuntament de BarcelonaCassolada 24G a la Plaça Espanya (davant IMEB)