Els preus de les escoles bressol de BCN s'encariran un 10% el proper curs


Font: Plataforma03
L'Ajuntament de Barcelona ha fet conèixer, a través d'una nota de premsa, l'import de les quotes que hauran de pagar, el proper curs, les famílies de les escoles bressol municipals, aprovades a la comissió de govern de l'Ajuntament de la ciutat.
Els rebuts es veuran incrementats un 10%. La quota serà de 296,3 euros.
Les tarifes inclouran 172,3 euros mensuals corresponents a l’escolarització, que hauran de pagar totes les famílies, i 124 euros que corresponen al servei d’alimentació que, malgrat ser opcional, en fa ús la majoria de les families.

En un moment de greu crisi del poder adquisitiu de la majoria de famílies, moltes d'elles usuàries de les escoles bressol, l'equip de govern, que a més d'una economia sanejada està demostrant tenir capacitat inversora per a d'altres projectes, decideix castigar-les encara més.
Per si no haguessin fet ja prou mal a l'educació pública i al Cicle del 0-3 finalment, amb el mateix estil de sempre, imposen la quarta mesura, la que faltava: l'increment de les quotes de les famílies.
Quin és l'objectiu que persegueixen? Anivellar els preus amb els de les privades? Que  les escoles bressol municipals deixin de ser l'escola que reclama i demana la majoria de les families i, de pas, deixin de fer "competència deslleial" a les privades? És això?

Segons explica el govern municipal, a través de la nota de premsa, el proper curs s’oferiran 95 escoles bressol amb 7.921 places per a infants d’entre quatre mesos i tres anys. En total, el curs que ve hi haurà1.115 places noves com a conseqüència d'una de les mesures adoptades pel consistori, l’augment de la ràtio d’alumnes per aulaMés infants a cada grup i menys suport educatiu significaran, a banda d'incrementar les places, un greuge a l'atenció directa i individualitzada que necessita cada infant, per tant, aquest serà un dels factors que desmantellaran el model educatiu de les escoles bressol de la ciutat de Barcelona.

També s’augmentarà el nombre de places amb l’obertura de tres nous centres de gestió indirecta, les escoles bressol Caspolino i Jaén, a Gràcia, i Patufets de Navas, a Sant Andreu. En aquest cas, les quotes que pagaran les famílies seran encara més elevades que als centres de gestió pública: 319,2 euros mensuals (185,6 d’escolarització i 133,6 per al servei d’alimentació). L’Ajuntament justifica aquesta diferència de preu manifestant que els centres de gestió indirecta oferiran 209 dies de servei i no 194 com els centres de gestió directa. Aquest fet posa de manifest la incoherència del govern municipal, al demostrar que per a ells el 0-3 no és educatiu: es canvien les quotes segons el calendari; així doncs, per a ells, l'educació no és un dret, és una  mercaderia!
BTV: S’encareix un 10% el preu de les escoles bressol públiques
Europapress: Barcelona encarece un 10% el precio de sus guarderías públicas
Ara: Les escoles bressol públiques de Barcelona s'encareixen 27 euros al mes
ELPAÍS: Las guarderías municipales de Barcelona costarán un 10% más
ABC: Guarderías y escuelas de música municipales de Barcelona costarán un 10% más